Ana Sayfa Bilgi Bankası

9 Aralık 2010 Perşembe

Ozon Yağı ile Ozon Tedavisi


Ozon terapisi ve ozon tedavisi yapan tüm kurum ve merkezler, birçok tedaviyi denemiş fakat sonuç alamamış cilt hastalıkları, sivilce lekeleri, yara tedavisi, selülit ve yaşlanma geciktirici tedavi ve yöntemlerde olumsuz neticeler almış hatta bu olumsuz ve yanlış tedavi yöntemleri nedeniyle daha da kötü durumlarla karşılaşmış kişilerin sorunlarını sona erdirmekte en başarılı cilt tedavisi yöntemidir.
Ozon tedavisinin kullanıldığı birçok alan mevcuttur, ozon yağı ya da başka bir deyişle ozonlanmış yağ özellikle cilt hastalıkları, sivilceler, sivilce izleri, güneş lekeleri, yanıklar, sivilce ve arı sokmaları, nefes darlığı, bel ağrısı, bel fıtığı, boyun fıtığı, eklem romatizması, eklem ağrıları gibi durumlarda, başlı başına bir tedavi olarak da kullanılabildiği gibi, semptomatik tedaviye destek olarak da kullanılabilir.
Ozonla tedavi, oksijen bağlama yeteneği çok yüksek olan ozon gazının vücuda nüfuz etmesiyle birlikte sorunlu bölgenin oksijen seviyesinin anında artmasına sebep olur, Oksijen tıbbın kabul ettiği en hızlı tedavi edicidir. İltihaplı ve cerahatli her durumda ciddi bir iltihap kurutucudur, Romatizmal ağrılarca bir ağrı kesicidir, şeker hastalarının iyileşemeyen yaralarında ciddi bir iyileştiricidir.
Ozonlu yağlar çok ciddi iç rahatsızlıklardan ziyade daha çok cilt ve cilde yakın organlardaki oksijenle tedavi durumlarında tercih edilir.
Yapılan tüm araştırmalar saf zeytinyağının ozonu çözünmeden içinde tutabildiğini göstermiştir. Saf zeytinyağı redox reaksiyonu adı verilen bir işlemle yani 50 ila 55 gün süreyle ozona maruz bırakıldığında, ozonu depolayabildiği anlaşılmıştır. Ozon yağı bu sistem sayesinde oda sıcaklığında 2 yıl buzdolabında ise 10 boyunca bozulmadan kullanılabilmektedir.
Biyolojik aktif oksijen kompleksi olarak da bilinen ozon yağı, sürüldüğü bölgeye hemen oksijen verir. Cilt her zaman oksijene açtır, emilimi hemen gerçekleştir ve oksijen dünyadaki en büyük iyileştiricidir. Emildiği ciltteki tüm sorunları hemen iyileştirmeye başlar, cilt altına yakın bir iltihap durumu ya da benzeri bir enfeksiyon varsa hemen müdahale eder. Bir çok kimyasal ilaçtan çok daha etkindir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder