Ana Sayfa Bilgi Bankası

20 Aralık 2010 Pazartesi

Deniz suyunun faydaları

Deniz suyunun cilde, yüze, faydalarını biliyor musunuz? Deniz suyu, cilt ve bazı hastalıklar için şifa dağıtıyor.

Deniz suyunun sadece vücut için şifalı olduğunu da biliyor muydunuz? Temiz deniz suyunun pek çok hastalığın tedavisinde yararlı olduğu uzmanlarca kabul ediliyor.



Şifa bulmak için gidilen termal sularda 1 litrede 1000 miligram etken madde varken, hemen yanı başımızdaki deniz suyunda ise bu etken maddeler termal sulardan 40 katı daha fazla. İşte bu nedenle deniz suyunun şifasından yararlanmak gerekiyor.


Artık bugün deniz suyu oldukça popüler bir doğal tedavi yöntemi haline geldi.

Deniz suyu cildi tedavi ediyor

Tuzlu su, tıpta zaten binlerce yıldır kullanılıyordu. Modern tıbbın babası olarak bilinen Hipokrat, deniz suyunun balık adamların yaralarını iyileştirmedeki etkisini keşfettikten sonra onu hastaları üzerinde kullanmaya başladı.

Alternatif tıp ve spa uygulayıcılarının tuzlu su tedavisi “talassoterapi” ya da “deniz banyosu” olarak biliniyor. Deniz suyu, detoksta ve ciltte dökülme, isilik gibi tedavi gerektiren cilt hastalıklarında kullanılıyor.


Deniz suyu güzelleştiriyor

Deniz tuzu, buharlaşan deniz suyundan elde ediliyor. Dünyanın hemen her köşesindeki spa merkezleri, güzellik terapilerinde, deri soyma işleminden masaj terapisine kadar deniz tuzunu kullanıyor.

Deniz tuzu ayrıca toksinleri deriden uzaklaştırma, kas gerilmesini iyileştirme, ağrı ve sancıları azaltma yeteneğine sahip.


Deniz suyu sinüziti tedavi ediyor

Tuzlu suyun soğuk algınlığı, grip gibi yaygın hastalıkların semptomlarını da azaltma yeteneği olduğu biliniyor.

Soğuk algınlığı ya da grip rahatsızlığınız varsa, tuzlu suyu burnunuza çekmek, burun içindeki mukusun sökülmesine yardımcı oluyor. Ayrıca tuzlu suyu gargara yaptığınızda, boğaz ağrısını azaltıcı ekisinden yararlanabiliyorsunuz.

Deniz suyu bir antioksidan destekçisi

İtalyan bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre; çeri domatesinin, seyreltilmiş deniz suyu içinde yetiştirildiğinde, tatlı su ile yetiştirilmiş domatesten daha yüksek oranda antioksidan içerdiği gözlenmiş.

Dolayısıyla deniz suyu antioksidan miktarını artırıyor… Bundan dolayı, deniz suyu ile katılarak sulanmış yiyecekler tüketmenin, vücudun kalp hastalığı ve kansere karşı mücadele gücünü artırdığını da ortaya koymuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder