Ana Sayfa Bilgi Bankası

30 Aralık 2010 Perşembe

Beton Parke Taşları


Uzun yıllardan beri Avrupa ve Amerika ülkelerinde oldukça yaygın olarak kullanılmakta olan beton parke taşları son yıllarda yurdumuzda da en çok tercih edilen dekoratif yer döşeme elemanı olarak inşaat sektöründe yerini almıştır. Her çeşit altyapı çalışmasında kolaylıkla sökülüp tekrar kullanılabilen bir malzeme olduğundan dolayı ekonomiktir.Aynı zamanda asfalta göre daha estetik ve dayanıklı olması nedeniyle şehiriçi araç trafiğine açık yollarda ve diğer tüm alanlarda rahatlıkla kullanılabilmektedir.Beton parke taşları TSE normlarına uygun olarak üretilmektedir.
Serin malzeme olduğundan yazın parklar, yürüyüş alanları ve teraslar için ideal bir malzemedir.
Parçalı elemanlardan oluştuğundan çatlama, kırılma ve benzeri durumlar oluşmamaktadır. Döşeme işlemleri her iklim şartlarında yapılabildiğinden zamandan kaynaklanan maliyet de böylece önlenmiştir.
Bol renk seçeneğinden dolayı dekoratif görüntü oluşturmak ve yaşanan mekanlara yeni güzellik katmak mümkündür.


NEDEN PARKE TAŞI?
üSağlamlık
üDöşeme Kolaylığı
üDayanıklılık
üDonma ve Kayganlık Olmaması
üRenk, Doku ve Şekil Çeşitliliği
üKırma ve Kesme Olmadan Altyapıya Ulaşma İmkanı
üSökülen Taşların Yeniden Kullanılabilirliği
üEkolojik Dengeye Katkısı Olması (Beton ve asfaltta yağmur suyunun toprağa ulaşması engellenmekte ve ekolojik denge bozulmaktadır)

PARKETAŞ ÜRÜN ÖZELLİKLERİ
6 cm. (park, bahçe ve yaya yolları)
8 cm. (hafif araç trafiği)
10cm (ağır araç trafiği)
Kalınlık Çeşidi: 3



KULLANIM ALANLARI
Caddeler
Yollar
Kaldırımlar
Park ve Bahçeler
Otoparklar
Apartman ve Site Önleri
Endüstriyel Sahalar
Erozyon Kontrollü Alanlar
ÜRETİM TEKNOLOJİSİ



*ALT TABAKA:
Agregaların elek analiz ve özgül ağırlık deney sonuçlarına göre bilgisayar ortamında uygun beton dizaynı yapılır. Bu tabaka taşıyıcıdır
* ÜST TABAKA:

Agregaların elek analiz ve Özgül ağırlık deney sonuçlarına göre, yüksek dozajlı çimento ile su çimento oranı 0,25 olarak bilgisayar ortamında uygun beton dizaynı yapılır. Bu tabaka donma-çözünme, durabilite ve estetik içindir.

[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/aysegul/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_image001.gif[/IMG]

Renkli ürün tasarımı boya ile yapılmaktadır. Kullanılan boya mukavemet düşürücü özelliği minimum olan, insan sağlığına zararı olmayan ve çevre kirliliğine yol açmayan granül boyadır. Rengin ışığa dayanımı deneylerle kontrol edilir
Doğal agregalı ürün tasarımı, doğada bulunan sertliği yüksek granit, bazalt ve renkli doğal taşların agregaların kullanılmasıyla yapılmaktadır. Taş yüzeyine çelik bilyalı otomatik kumlama makinesi ile kumlama işlemi yapılarak doğal taş görünümü kazandırılmaktadır.
PARKE TAŞI ÜRETİMİ

Tam otomatik çift mikserli teka beton Santralinde, Beton hazırlanmakta, tek sıra parke taşı üretimi yapan üretim makınaları da 250 m2 / saat parke taşı üretebilmektir. Üretilen parke taşları robot vasıtasıyla dinlenme raflarına otomatik olarak istiflenmektedir. Kürü tamamlanan mamuller, yine robot vasıtasıyla 8 sıra üst üste toplanarak paketleme makinasında paketlenmekte ve sevkiyata hazırlanmaktadır. Ayrıca mamuller, isteğe göre yüzeyi dokulu imalat için kumlama tesisinde kumlanabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder