Ana Sayfa Bilgi Bankası

14 Aralık 2010 Salı

No Doubt diskografisi


Amerikan üçüncü dalga ska grubu No Doubt diskografisi, beş stüdyo albümü, iki toplama albüm, on dokuz single çalışması, üç uzun müzik videosu ve iki kutu setten oluşmaktadır.
No Doubt, 1986 yılında Anaheim, Kaliforniya'da kuruldu. Bir dizi değişiklikten sonra, kendi adını taşıyan ilk albümünü 1992'de yayınladı fakat grungehareketinin popüler oluşundan dolayı ska-pop soundlu albüm başarısız oldu. Kendi yayınladıkları The Beacon Street Collection'ın ardından Tragic Kingdom, 1995'te piyasaya çıktı ve ska punk dalgasının yayılmasıyla ve albümün üçüncü single çalışması olan "Don't Speak" şarkısının uluslararası başarı elde etmesiyle en çok satan albümlerden biri oldu.
No Doubt, Return of Saturn albümünü yaklaşık beş yıl sonra yayınladı ve albüm, Birleşik Devletler'de kısa sürede platin sertifika aldı, fakat Tragic Kingdom'ın başarısını elde edemedi. Grup, birçok yapımcı ve başka artistlerle iş birliği yaparak bir yıldan az sürede grubun New Wave ve ragga müzikli pop soundlarının yer aldığı Rock Steady albümünü çıkardı. Albüm, grup için bir geri dönüş oldu, iyi satış yaptı ve grup, kariyerinin en yüksek single liste pozisyonlarını, bu albümle elde etti. Rock Steady albümünden sonra, grup birkaç toplama albüm yayınladı ve ara verdi. Şarkıcı Gwen Stefani, iki solo albüm yayınladı ve gitarist Tom Dumont'ın yan projesi Invincible Overlord, Ted Matson ile yapılan bir iş birliği, The Living Album çalışmasını ve No Doubt'ın "Bathwater" remiksini, web sitesinde yayınladı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder