Ana Sayfa Bilgi Bankası

7 Aralık 2010 Salı

ZAYIFLATAN BITKILER

   Kekik
kekik hem baharat hem de etkili bir ilaçtır. idrar söktürücü, metabolizmayı canlandırıcı ve yağ yakımını artırıcı etkilerinden dolayı zayıflamaya yardımcı olmaktadır.
Sayısız şifa özelliklerinin yanı sıra kuvvetli bir antioksidandır ayrıca sindirimi kolaylaştırmaktadır. tansiyon yükseltici etkisinden dolayı, yüksek tansiyonu olanlar kullanmamalı ya da doktor kontrolünde kullanmalıdır.
Kişinin ek bir Sağlık problemi bulunmuyor ise kekiği hem çay hem de bahar at olarak kullandırıyorum. Vücuttan su atarak zayıflamaya yardımcı olan, ödem çözen bitkiler de zayıflamaya yardım ederler, çünkü sahip olduğumuz fazla kiloların bir kısmı fazla sudur.
Şunu önemle vurgulamak isterim, kesinlikle kilo vermek tek amacınız olmamalıdır, önemli olan sağlıklı ve vücuda zarar vermeden ideal kiloya ulaşıp o kiloda kalabilmektir. Elbette bitkiler gibi masum yardımcılardan istifade edilebilir ama hiçbir bitkiden tek başına mucize beklememek lazımdır.
Yaban Mersini Faydaları
yaban mersini faydaları Ilıman ve tropik karakterli iklimlere adapte olmuş çalı formunda bir bitkidir. ingilizce blueberry olarak bilinir. Bu bitki ülkemizdeki literatürde yaban mersini olarak bilinir. Ancak yetiştiği farklı coğrafyalarda farklı adlarla da bilinmektedir.
Yaban mersini; 30cm-1 metre arasında boyu olan ve genelde mayıs aylarında çiçek açan bir bitkidir. Güz aylarına doğru olgunlaşır olgunlaştığında meyveleri mavi renklidir.
Meyvesinin dışında yapısında bulunan maddelerden dolayı puslu bir görüntü mevcuttur. Bu görüntü içeriğindeki yüksek tanenleşmeden dolayıdır.

Tarihi olarak
Aslında yaban mersini yüz yıllardır bilinen bir meyvedir 1862 lere kadar uzanan bir literatür geçmişi vardır. Ancak yaban mersininin ünü 2. dünya savaşı sırasında uçak pilotlarının görme yeteneklerini artırdığının anlaşılmasıyla yayılmıştır. Yaban mersini hakkında 1960 lardan sonra çeşitli laboratuar ve klinik deney araştırmaları yapılmıştır.
Yaban mersini bütün bunların sonucunda günümüz modern tıbbının tedavi destekleyici meyveler literatüründe iyi bir yer edinmiştir. Yaban mersini hakkında Osmanlı döneminde de bazı kaynaklara rastlanmaktadır bu kaynaklarda yaban mersininin ticari bir bitki olduğundan bahsedilmektedir.
Yüksek Tansiyon için Şifalı Bitkiler
yüksek tansiyon için şifalı bitkiler Alıç Asabi çarpıntıları giderir. Sinir bozukluğunu geçirir. yüksek tansiyonu düşürür. Aritmide kullanılır. Uykusuzluğu giderir. Kalbi kuvvetlendirir. Damar sertliği ve göğüs nezlesinde faydalıdır.

Çilek
Körpe ve bol sulu çilekler sistemi temizliyor. Cilt sorunları olanlar için de iyi bir meyvedir. Böbrek, idrar yolları ve bağırsak sorunları için de birebirdir.
Ayrıca diş etlerini güçlendiriyor, dişlerdeki tartarı önlüyor, ağız kokularını ve boğaz ağrılarını gideriyor. Çilekte yüksek oranda C vitamini bulunduğu gibi, yüksek tansiyon ve kolesterolü düşüren maddeler içeriyor.
Çilek C vitamini ihtiyacını karşılar. Ayrıca bol miktarda potasyum içerir ve lifli besinler arasında önemli bir yer tutar. Diyabetli hastalar, çileğe şeker ilave etmemek şartıyla bu meyveyi bol bol yiyebilirler.

ıspanak
Kalp hastalıklarına, felce, yüksek tansiyona, yaşlılığın getirdiği göz hastalıklarına, kansere, hatta psişik rahatsızlıklara karşı da etkili bir sebze. Göz hastalıklarına ve derideki lekelenmelere karşı etkili. Ispanak içerdiği iki kimyasal madde sayesinde görme bozukluklarına karşı etkili. Haftada 6 kez ıspanak yiyenlerin yüzde 86 oranında yaşın ilerlemesiyle birlikte ortaya çıkan derideki lekelenmeler gibi bir sorunlarının olmayacağını gösteriyor. Ayrıca yaşla birlikte ortaya çıkan göz hastalıklarına karşı da etkili. Bir porsiyon ıspanak, günlük demir ihtiyacımızın onda birini karşılıyor.
Kan Kanseri Tedavisi
kan, kanseri tedavisi Kan kanserinin tedavisi ivegen kan kanserinin tedavisi, duraklama dönemini gerçekleştirmek ve uzatmak amacını güder.Lenfositlerin gelişme aşamasını etkile­yen kan kanseri türünde vinkristin adlı ilaç kullanılmaktadır. Bu ilaç cezayir menekşesinden elde edilen alkali bir maddedir ve kanserli çocukların % 90′ında duraklama döneminin gerçek­leştirilmesinde yararlı olmaktadır. Ancak vinkristin hastalarda saç dökülmesine yol açar. Vinkristinin uygulanması haftada bir kez damardan olur.
Bu ilaç genellikle kortizon ve prednizon gibi hormonlarla birlikte kullanılır. ilaçların etkisi kanserli hücrelerin üretiminin engellenmesi biçimindedir. Ancak bu dönem hasta için oldukça kritik olduğundan, alyuvarlarının yenilenmesi için hastaya kan verilir.
Kaşıntı Nedenleri
kaşıntı nedenleri Kaşıntı nedenleri vücudun herhangi bir yerinde hissedilen ve böcek dolaşıyormuş hissi, hafif yanma ve batma gibi rahatsızlıklarla ortaya çıkan kaşıntıya, tıp dilinde pruritus veya kaşeski denir.
Kaşıntıyı doğuran nedenler
Sabun, çamaşır tozları ve bazı boyaların neden olduğu kaşıntılar
Yün veya naylon giyeceklerin neden olduğu kaşıntılar
Bazı kimyasal maddelerin neden olduğu kaşıntılar
istiridye, yumurta, süt, çilek, soğan gibi bazı besinlerin neden� olduğu kaşıntılar
Bazı ilaçların neden olduğu kaşıntılar
Şeker, karaciğer, böbrek hastalıkları veya löseminin neden olduğu kaşıntılar
Kurdeşen, egzama, su çiçeği, kızamık, kızıl, kızamıkçık veya deri iltihabının neden olduğu kaşıntılar
Mantarın neden olduğu kaşıntılar
Kıl kurdunun neden olduğu kaşıntılar
ishal veya kabızlığın neden olduğu kaşıntılar
Sinirlilik ve ruhi sıkıntıların neden olduğu kaşıntılar
Tedavinin ilk şartı kaşıntıyı doğuran sebebi bulmaktır. Bu arada mümkün olduğu kadar kaşımamaya gayret edilir
Tüylenme için Bitkisel Çözüm
tüylenme için bitkisel çözüm Aşırı tüylenme sorunu için; 1 yemek kaşığı taze naneyi ince ince kıydıktan sonra ağzınızda çiğneyip üstüne iki-üç yudum su içerek yutun.
Bu uygulamayı 15 gün boyunca her gün yapın. 15 günde uyguladıktan sonra bir kaç gün uygulamaya ara verin.Ardından 15 gün süre ile uygulamayı tekrar edin. bu kür sizin hormonlarınızın normal seviyesine gelmesine yardımcı olacaktır. Bu kürden sonuç alamazsanız aslanpençesi kürünü deneyin.
Doktor ibrahim Saraçoğlu hormon bozukluğundan kaynaklanan tüylenme sorunu için testere dişli aslanpençesi kürünü anlattı
Hormon bozukluğundan kaynaklı tüylenmeyi önlemek için 1 su bardağı kaynar suyun içine 1 tatlı kaşığı aslanpençesi koyarak 5 dakika kaynatın.
Sabah kahvaltıdan sonra için. aynı uygulamayı akşam yemeğinden önce tekrar edin.Bu aslanpençesi kürü hormonlarınızı dengeleyerek tüylenmeyi önler
Mide Üşütmesine Ne iyi Gelir
şifalı bitki mide üşütmesine ne iyi gelir Mide üşütmesi sebepleri çok ani ısı değişimlerini mide kaldıramaz. Bu duruma mide üşütmesi denir. Mide üşütmesine sebep olan faktörler arasında sabah vaktinde karnınızı doyurmadan içeceğiniz soğuk sıvılar, tüketmiş olduğunuz gıdalarda ki soğuk, sıcak dengesizliği mide üşütmesine en çok yol açan nedenler arasında sıralandırılabilir.
Çok ani ısı kaybını yaşanmamasını dikkat etmelisiniz. Kahvaltı yapmadan çok soğuk sıvılar tüketmekten kaçınmalısınız. Aynı anlar içinde bir yandan soğuk bir yandan sıcak bir şeyler tüketmemeye gayret etmelisiniz.
Bu sayede mide üşütmesi durumu yaşmazsınız. Eğer mide üşütmesi yaşıyor iseniz aşağıdaki önerileri uygulayarak bu durumunda kurtulmanız mümkün olabilir.
Anormal Davranışların Nedenleri
anormal davranışların nedenleri Davranış bozukluğu, gelişmiş ülkelerde bugün en önemli sağlık sorunu olarak kabul edilmektedir. Gerek maddi ve gerek manevi zararları bakımından toplumun kanayan yarası olan bu meselenin nasıl çözümleneceği ise, başlı başına araştırma konusudur. Bazı psikologlar, pozitif bilimlerin dinden kaynaklanan ahlak ve toplum normlarında taraf olmaması gerekliğim ileri sürmektedir.
Bunlara göre toplum bireyi terbiye etmemeli, kendi haline bırakmalıdır, Bu görüşe göre, bir davranışın normal mi, anormal mı olduğuna karar verecek olan, yerleşik toplum değerleri olmamalıdır.
Kişi anormal olup olmadığına kendi karar vermelidir. Bu anlayışa sahip psikologlar, mesela çalma, yalan söyleme türünden davranış bozukluklarına, toplum normlarına uyum bozukluğu şeklinde tanım getirir. Çünkü bu anlayışa göre, hırsızlığın, yalan söylemenin günah olduğu şeklindeki öğretinin etkisiyle bu çocuklara ahlaksız gözüyle bakmak ve terbiye etmek bilimin işi olmamalıdır.
Davranış Bozuklukları Bu noktada durup, pozitif bilimin insana getirdiği tanımı hatırlamakta fayda var. Modern bilim insanın bir ruh varlığı olduğunu kabul etmez; insan davranışlarına ahlakı normlar getirmenin din temeli üzerine kurulmuş bir ideolojik görüş olduğunu ileri sürer. Bir yerde demek istedikleri şöyledir.
insan evrenleşmiş bir canlı türü olduğuna göre, ihtiyaçlarını çalarak da olsa karşılaması normal bir harekettir. Biz sadece dine dayalı toplum düzenini korumak adına bu davranışları anormal sayıyoruz. Bilim, bu konularda tarafsız olmak zorundadır; patolojik hırsızlık ve yalancılık dışındaki konularla ilgilenmez.


Bebeklerde Diş Çıkarma Sırası
bebek bebeklerde diş çıkarma sırası Bebeklerde diş çıkarma sırası yeni doğmuş bir bebeğin ağzına bakınca o yu­muşak pembe diş etlerinin altında diş oluşumunun başlamış bulunduğuna inanmak zordur.
ilk dişlerin kökleri yetişkinlerdeki sürekli dişlerin temellerini oluşturur. Bu nedenle sağlam dişlere sahip olmak isteniyorsa diş gelişmesinin hiçbir aşaması ihmal edilmemelidir.
Bebek dört yada beş aylıkken alt çenenin orta­sında minnacık bebek dişleri belirir. Aylar geçtikçe düzenli aralıklarla yeni dişler be­lirir ve çok geçmeden köpek dişleri çıkar.
ikametgah Belgesi
Hepimize zaman zaman lazım olmuştur ikametgah belgesi ve lazım olmadığından pek çoğumuz bilmeyiz nereden alındığını.Şimdi nerden ve nasıl alınır izah edeyim.
Muhtarlardan veya ilçe nüfus müdürlüğünden alınabilir. Muhtardan alırken kesinlikle kendi mahallenizde olmalısınız ama nüfus müdürlüğünden alırken kendi ilçenizde olmasanız da olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder