Ana Sayfa Bilgi Bankası

18 Aralık 2010 Cumartesi

Mars yüzeyinde Hz. İsa sureti iddiası

Bu son benzetmeyle Kızıl Gezegen; peynirli tost, bebek ultrason görüntüsü, kraker ve çikolata parçasından sonra Hz İsa ve Meryem Ana'nın yüzünün görüldüğü iddia edilen yerler listesine girdi.
İngiliz Telegraph gazetesinin haberine göre, görüntü, NASA'nın Kızıl Gezegen'in yörüngesindeki Mars Yörünge Kaşifi (Mars Reconnaissance Orbiter-MRO) kameraları tarafından 3 Ağustosta çekildi ve yeni yayımlandı.

"Eğer doğru açıdan bakılırsa ve insan kendisini inandırırsa, fotoğrafta Hz İsa'nın yüzünün ve cübbeli halinin görülebildiğini" yazan gazeteye göre, ilginç görüntünün, Mars'ın güneyindeki Hale kraterinin köşesine yakın bir yerde suyun açtığı oluklarla oluştuğu sanılıyor.

Gazete, bu görüntünün de geçmişteki örneklerde olduğu gibi kazançlı bir keşif olup olmayacağının merak edildiğini yazarken, 2004'te üzerinde Meryem Ana'ya benzerliğiyle ilişki kurulan 10 yıllık bir peynirli tostun internette yaklaşık 15 bin sterline (35 bin TL) satıldığını ve tosttaki görüntüye benzeyen baskıların bulunduğu yüzlerce tişörtün üretildiğini anımsattı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder