Ana Sayfa Bilgi Bankası

18 Aralık 2010 Cumartesi

çin'de deprem olmadan önceki olaylar

çin'deki deprem felaketine dair ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. ülkede yayınlanan gazete yandaki bu fotoğrafı yayınladı. çin basının haberine göre, depremden kısa süre önce bölgedeki tüm kurbağalar toplu halde kaçtı.

çin medyasına göre sadece kurbağalar değil...Kelebekler de depremi haber verdi. Mianzhu kentinde depremden birkaç hafta önce milyonlarca kelebeğin ani şekilde kenti terkettiği belirlendi.

çin sitelerinde dolaşan en garip söylenti ise depremden sadece 24 saat önce, gece vakti yaşanan ve Mianzu kentinin sakinlarinin tüylerini diken diken eden gökyüzündeki garip ışıklarla ilgili.

Işıkları gören yüzlerce kişi, o gece polisi arayıp ihbarda bulunduğunu söylüyor. Anlatılanlara göre gece, gökyüzü aniden renklenmeye başladı. Işıklar daha çok beyaz ışık ve gökkuşağı gibiydi ve alev gibi sürekli şekil değiştiriyordu.

Aynı gece kentin yakınındaki köylüler ise tuhaf gürültüler duyduklarını anlatıyor. Bu gürültüye bir anlam veremediklerini belirten bu insanlar " Gökgürültüsü gibi gürültüler oldu. Ama gökyüzünde bulut yoktu. çok garipti" diyorlar.

Felaketten çok kısa bir süre önce olan sıradışı bir olay ise suların çekilmesi... Depremin merkezine çok yakın olan Enshi kasabasındaki gölden 80 bin ton su bir gecede çekildi.

Depremin bu tuhaf belirtileri çin medyası ve sanal aleminde hızla yayılırken, felaketin yaraları henüz sarılamadı. ölü sayısının 50 bini aşabileceği söyleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder