Ana Sayfa Bilgi Bankası

13 Kasım 2010 Cumartesi

Vejeteryanlık karşıtı..

     Günümüzde vejeteryanlık  doğal bir takıntı haline gelmeye başlarken , bunun tam  tersi bir durum gün geçtikçe yayılmaya devam ediyor.
     Sebze tüketememek.
     Vejeteryanlık bilindiği üzere duygusal sebeplerden dolayı et yiyememek olarak adlandırılıyor. "Ölüm" olgusunu sorgulayan insanoğlunun dinsel anlayışı içinde de "hayvan öldürmeye" karşı bir tavır hep olagelmiştir. Eski çağlarda "et yememek" dini yöneten din adamlarının uyguladığı bir arınma perhizi olarak belirmeye başlamıştır.   
     Ele aldığımız konunun ilginçliği ise vejeteryanlıkla tam anlamıyla ters olmasıdır. Yani, Et ve et ürünlerini tüketebilen fakat sebzeden oluşan yemekleri, tadının ne olduğunu bilmediği halde tüketemeyen.
     Bu durumla birebir alakalı bir arkadaşımın konuyla ilgili ilginç yorumları olmuştur.
     Hakan, Öncelikle kokusundan ve görünüşünden haz almadığıyla başladı sohbete. Domates ve salatalık da dahil olduğu hiçbir yeşilliği çoçukluğundan beri kesinlikle yiyemediğini söylüyor. Çoçukluk yıllarında yanlışlıkla yediği ıspanak parçasını henüz çiğnemeden koşarak sofradan kalktığını o günkü heyecanla anlatıyor. Baklagillerden bile seçerek yiyebildiğini belirtiyor.
     Arkadaşım bunun bir hastalık mı, takıntı mı yoksa sebebini bilmediği bir rahatsızlık mı olduğu konusundaki yorumları dikkatle bekliyor.
    
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder