Ana Sayfa Bilgi Bankası

3 Kasım 2010 Çarşamba

Dünyanın En Korkunç 5 Lunaparkı

Lunaparklar eğlenceli olmasının yanında bazende çok korkutucu olabiliyor. İşte yeryüzünün lanetli ve perili 5 lunaparkının ilginç hikayesi.

Eğlence parkları Cadılar Bayramı sezonunda perili şovlar düzenlemesiyle bilinir. Her park korkmak isteyen ziyaretçileri için çeşitli şovlar hazırlar. Ama bu şovları koyan bazı parklar gerçekten perili.


1. Dorney Parkı

Dorney Parkı Allentown, Pennysylvania’nın dışındaki South Whitehall Township adlı bir yerde kurulmuştur. Parkın kuruluşu 1860’lara kadar gider. Solomon Dorney bir arsa alıp üstüne çiftlik ve tatil yeri açmaya karar verir. 1870’de halka açık olması gerektiğini düşünür ve birkaç eğlenceyle mülkünü halka açar. Yıllar boyunca parkın değişik sahipleri eğlenceleri güncellemiş ve geliştirmiştir. Parkın belli bir kısmının perili olduğu söyleniyor. Atari salonuna ev sahipliği yapan Dominator isimli bir evin yakınlarında kapının yanında bir görünen bir kaybolan adam olduğu raporu bile var.

2. Cedar Point

Sandusky, Ohio’da olan bu park 1400 dönümlük bir alan üzerine kurulmuştur. Şu anda dünyada en fazla lunapark trenine sahip olan eğlence parkı olarak geçiyor. Parkın kurulu olduğu yere 1860’larda yarım adaya bot gezileri vardı ve ev olarak kullanılıyordu. 1870’de açıkhava meyhanesi ve sadece 25 cente binilebilen bir peri treni açıldı. 1890'ların ortasına doğru ilk şeker dükkanı açıldı ve 1892’de ilk lunapark treni inşa edildi. Hikayelere göre, William H. Dentzal tarafından inşa edilmiş bir atlıkarınca var. Doğmamış bir kız çocuğu için inşa edilmiş ve bütün atları yönetmesi için beyaz bir at konmuştur. Karısı ve kızı doğum sırasında öldükten sonra beyaz atı siyah asker atına çevirmiştir. Raporlara göre park kapandıktan sonra atlıkarınca kendi kendine dönmeye başlarmış ve karısı ile kızını atın üzerin de görebilirmişsiniz.

3. Coney Island



Coney Island Brooklyn, New York’un güneyinde kalan bir yarımada. 1881’de insanları adaya taşımak için buharlı gemiler vardı. Bu zamanlarda otel ve parkların yapımı başladı. 1876’da ilk atlıkarınca kurulmuştu ve ilk sosisli yeme yarışması burada yapılmıştı. Coney Island’ın inşaatı için her zaman akıllarda çelişkiler olmuştu ama sahipleri her zaman bunu çok iyi bir sır olarak sakladı. Halka açık özel sahilleri, yemek yerleri ve dükkanlarla dolu yürüme yolu, oyunları ve trenleri ile beraber kendi problemleri vardı. Efsaneye göre, parkta perili L.A. Thompson adlı kuleli bir tren vardı. Thompson treni bırakmadan halen bir peri gibi sürmektedir.



4. Kings Island


Mason, Ohio’da olan bu park Cedar Point’in kardeş parkıdır. 1972’de kapılarını açan park, Ohio’nun Coney Island’ı olması planlanıyordu. 1984’te ve 1987’de Kings Island satıldı. 2006’ya kadar el değiştirmeye devam etti. Yaklaşık 3000 dönümlük bir alanda yer alan bu parkın içinde kendine ait bir alışveriş merkezi bile var. Bu parkta 5 ayrı hayalet var. “Tommy Tower” isimli hayalet, mezuniyetinde biraz fazla sarhoş olup kuleye tırmanmaya çalışmış ve düşmüştür. Bütün oyunların arkasında yürüyen küçük bir kız veya erkek çocuk vardır. Çeşmede parlayan gözler görüldüğüne dair raporlar bile bulunmaktadır. Aynı zamanda ölmüş bir güvenlik görevlisi ve sarhoş olup Flight Commander Tren'inden düşen bir park görevlisi daha vardır. Park görevlisi operatörlerin itirazlarına karşı çıkıp kemerini bağlamamış ve ayağa kalkıp arkadaşlarına el sallamanın iyi bir fikir olduğunu düşünmüş ve düşmüştür.

Magic Kingdom



Bu eğlence parkı Walt Disney’in bir grubudur. 1971’de açılmış ve dünyanın en çok gezilen parklarından biri olmuş. Bu park Walt Disney’in vizyonunun büyük bir parçasıydı ama onun ölümü sırasında inşaatı bitmemişti. Efsaneye göre perili olan kısım Pirates of Caribbean trenidir. Her sabah çalışanlar gelip hayalete günaydın demezlerse tren çalışmıyormuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder