Ana Sayfa Bilgi Bankası

11 Kasım 2010 Perşembe

Dünyanın ilk fotoğrafları..!!

* * * * Bilinen Dünyanın ilk fotoğrafını görüyorsunuz. Le Gras'ın pencersinden görünüş isimli bu fotoğraf 1826 da çekilmiş. Fransız fotoğrafçı Joseph Nicéphore bu fotoğrafını basım işlemine 'heliography' adını vermiş. Bu fotoğrafın basılması tam 8 saat sürmüş.

Dünyanın İlk Negatif Kullanılmadan Basılan Fotoğrafı...



Negatif kullanmadan derken direkt pozitif baskı olarak yapılmış. Buna* daguerreotype deniyor.



Bu teknik Fransız kimyacı Louis Daguerre tarafından bulunmuş. 1837 de yapılmış.1839 da Fransız hükümeti patentini almış.



1939'da Alman Kimyacı Robert Cornelius Philadelphia'da aile mağazasında kendi fotoğrafını çekmiş. Dünyanın ilk insan fotoğrafını çekerek tarihte yerini almış.



Yukarda gördüğünüz fotoğrafta Dorothy Catherine Draper'e ait. Amerikada 1839 da çekilmiş ilk kadın fotoğrafı.,

Fransız Louis Daguerre1839 da Amerika'da bulunmuş.Kimya profesörü John W. Draper, kendi kamerasını yapmış ve ilk insan portresini çekmiş. Kızkardeşi Dorothy Catherine Draper de çekilmiş ilk bayan portresi olarak tarihe geçmiş.

Dünya'nın İlk Fotomontajı...



1858 de Henry Peach Robinson dünyanın ilk fotomontajını yapmış. Birçok negatifi birleştirerek tek bir fotoğraf yaratmış.

Robinson'un ilk ve en meşhur fotoğrafı beş negatiften oluşuyor. Tüberkülozdan ölen bir kızın etrafında bu komposizyonu oluşturmuş. Fotoğrafın ismi "Fading Away"

Dünyanın En Eski Hava Fotoğrafı...Kaynakwh webhatti.com: Dünyanın ilk fotoğrafı



İlk hava fotoğrafı Gaspard-Félix Tournachon tarafından çekilmiş. Bu fotoğrafı Fransa'da Bievre vadisinde balonla dolaşarak çekmiş. James Wallace Black*

İlk Hareketli Objelerin Fotoğrafı...



1872 de İngiltere doğumlu fotoğrafçı Eadweard Muybridge, bir at yarışında atın dört ayağınında yerde olmadığı anı fotoğraflamayı başarmış. Oniki kamerayla bir seri fotoğraf çekerek bir at yarışını adım adım fotoğraflamış. Bunları birleştirerek ilk hareketli görüntüleri oluşturmaya başlamış. Aslında bir anlamda günümüz at yarışı fotofiniş ininde babası olmuş.

Eadweard Muybridge

Dünyanın İlk Renkli Fotoğrafı...

Kaynakwh webhatti.com: Dünyanın ilk fotoğrafı

Bilinen en eski renkli fotoğraf Louis Ducos du Hauron tarafından 1872 de çekilmiş.Fotoğrafta Güney Fransa'dan bir görünüş bulunmakta.

1880 lerde Fransız bilimadamı I Étienne-Jules Marey kuşların nasıl uçtuğunu öğrenmek istedi.Bir saniyede 12 fotoğraf çekecek bir fotoğraf tabancasıyla aşağıdaki fotoğrafı çekti.




Mammoth Kamera (Dünyanın En Büyük Kamerası)...



1900 lerde George R. Lawrence Dünyanın en büyük kamerasını yaptı. 5000 USD harcadı ve kamerayı 15 kişi taşıyabiliyordu. Bu makinayla dünyanın en büyük fotoğrafı çekildi.

Dünyanın En Pahalı Fotoğrafı...



Şu an Dünyanın en pahalı fotoğrafına bakıyorsunuz. Edward Steichen'ın olan bu fotoğraf 1904 de çekilmiş. 2006 yılında 2.9 milyon USD a satılmış. Şu tarih denen şey nelere kadir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder