Ana Sayfa Bilgi Bankası

21 Ocak 2011 Cuma

Dinsel Kısıtlamalar

Dinsel Kısıtlamalar
Bazı ülkelerde çeşitli bitkisel ve hayvansal yiyeceklerin iklim koşulları nedeniyle üretile¬memesi dışında, insanların beslenme alışkan¬lıklarını belirleyen en önemli etkenlerden biri dinsel inançlarıdır. Örneğin İslam ve Musevi dinleri domuz eti yenmesini yasaklamıştır; Museviler ayrıca kabuklu deniz hayvanlarını ve et ile sütü birlikte yiyemezler. Hindular domuz ve sığır eti yemedikleri gibi, üstelik içlerinden çoğu etyemezdir. Bazı Hindu kast¬ları, Hindu olmayanların ya da başka bir kastın üyelerinin hazırladıkları yiyeceklerin yenmesini bile yasaklamıştır. Budistler ise yalnızca sebze ve meyve yiyebilirler. Yiyeceklere ilişkin bu dinsel kısıtlamaların amacı büyük olasılıkla mikropları ya da hastalık yapıcı asalakları barındıran yiyeceklerin yen¬mesini engelleyerek insanların sağlığım koru-maktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder