Ana Sayfa Bilgi Bankası

18 Aralık 2010 Cumartesi

Mayalar'ın sır dolu tabletleri

Dünyanın en gizemli uygarlığı Mayalar'dan geriye sadece, çözümü onlarca yıl süren yazılı tabletler kaldı. Hiçbir iz bırakmadan tarih sahnesinden silinen bu görkemli uygarlığın izlerini araştıran bilim adamı ve tarihçiler, dünyanın geleceğiyle ilgili önemli ipuçlarına ulaştılar. Mayalar'ın kriptoyu andıran tabletlerinde dünyanın son çağına gireceği ancak bunun büyük bir tufandan sonra olacağı yazılı. "Uzaylı uygarlık" olarak da tanımlanan Mayalar'a göre dünya bugüne kadar dört çağdan geçti ve her çağın sonunda büyük yıkım yaşandı. Mayalar'ın oluşturduğu takvime bakıldığında da dünyanın yaşayacağı tufan net olarak belli. Mayalar'ın takvimine göre dünya 1 milyon 872 bin günde bir çağ değiştiriyor. Oldukça karışık olan bu takvim bilim adamlarınca ancak yüz yılda çözülebildi.

M.ö. 3500 - M.ö. 2000 yılları arasında Mezopotamya'da yaşamış olan Sümer Uygarlığı ve M.ö 300 M.S 1500 yılı arasında yaşamış olan Maya uygarlığı nın kalıntıları arasındaki bu benzerlik nereden gelmektedir?

ister Mısırlılar olsun ister Sümerler, Efes ya da Güney Amerika uygarlığı, bu eski uygarlıklar uzaylılar arasından gelen öğretmenlere tanrı yakıştırması yapmış olabilir mi?

Bazı iddialara göre dünyadaki yeraltı kalıntıları ve yeraltı şehirlerinin de dünya yakınlarından geçen uzay araçları için yapılmış olan ikmal merkezleri, konaklama noktaları olduğu söylenebilir. Ve artik kullanılmadıkları için de bilerek toprak ve kaya ile doldurulmuşlardır. Güney Amerika'dan sonra Kuzey Amerika, California ve Virginia'da da tünel sistemleri vardır. En ilginç sistemlerden birisi de Hawaii'de olduğu söylenir.

Uzaylılar insan ırkının gelişimi için çeşitli dönemlerde ve farklı uygarlıklara gelmişler ve her uygarlıkta izler bırakmışlardır. Bizler de tüm bu bilgiler ışığında baktığımızda hala esrarını korusa da dünya dışında yaşamın olmadığını da söyleyemeyiz. Evren bizim anlayabileceğimizin çok ötesinde yaşamlarla dolu olabilir.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder